Pages

27 Eki 2021

27.10.2021


Selamlar 
Ay bitiyor şaka gibi. Günün konusu, en yakın arkadaşım....

Benim en yakın arkadaşım, uzun zamandır. Nimetciğim. 2009 da tanıştık. Benim görevlendirme gittiğim okulun, Edebiyat öğretmeniydi. Bir yıl sonra, benim okuluma tayini çıktı Nimet'in. Ortak paydamız çok olunca, ahbaplığın ilerlemesi zor olmadı. 2009 dan bu yana, yükselen bir grafikle hep birbirimize çekildik :)) 

Nimet'i anlatan en güzel tabir şu olur sanırım. Nimet tertemiz bir insandır. Güvenilir, düşersen elinden tutar, mutluluğunu da, acını da paylaşabileceğin insanlardandır. Kendiyle ve hayatla barışık bir insandır. O nedenle çözüm odaklıdır. Onca zaman bir kere bile sorunun tarafı olduğunu görmedim, hep çözüm üretir, yada çözümün yanındadır. 

Etrafındaki herkesin özel anlarını bilir. Asla es geçmez o özel anları. Nimet etraftaysa, kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Pek çok sorumluluk yüklenmiştir, hepsini hakkıyla yerine getirir. 

Ben bir polis eşi olarak, pek çok dostluğumu geride bırakmak zorunda kaldım malesef. Tayin çıkınca araya önce mecburi ayrılıklar sonrada mesafeler girdi dostluklarımla. Ortak paylaşım azalınca, ister istemez sohbet konunuzda kalmıyor. Öyle olunca sağlıklı iletişim devam edemiyor. Karacaoğlan diyor ya;
"Çağır Karacaoğlan, çağır
Taş düştüğü yerde ağır
Yiğit sevdiğinden soğur,
Sarılmaya, sarılmaya"
 İşte eski ve güzel dostluklar gurbete yenik düşebiliyor. Nimet, son durakta karşıma çıktığı için kendimi şanslı sayıyorum. Onu kaybetme riskim çok düşük. Bu beni mutlu ediyor.

 Ayrıca, ben ilk defa Nimet'le hissettiğim bir duyguyu da paylaşayım sizinle. Nimet'le tanışana kadar, grupların arasında iletişim kuran, organizasyonlar yapan bendim. Yani gruplar ayakta kalıyorsa, işler yürüyorsa bu benim enerjimle oluyordu. Nimet benim üstümden bu misyonu aldı, omuzlarım rahatladı onunla tanışınca, bir şeyleri çok fazla düşünmemeye, öyle mi olur böyle mi olur diye kafa yormaya gerek kalmadı. Nimet bu işi hem de hakkıyla yaptığı için :) Bu bazen beni zihinsel tembelliğe sürüklüyor ama yarattığı konfor alanı müthiş :)) 

Cancağızım, hep benimle ol, birlikte mutlu ve sağlıklı yaşlanalım inşallah.
Selametle...


 

2 yorum:

Ecehan dedi ki...

Çok büyük bir zenginlik bu, inşallah bir ömür devam etsin, ne mutlu size.

Gonca dedi ki...

Neydi bir dost Bir post yeter bana , izle bir söz vardı yanlış haturlamadiysam. Devir değişti belki bir post yetmiyor artık ama bir dost yetiyor hala.