Pages

30 Eyl 2019

dost cemalin benzer güneşe aya...

selamlar
kim demiş pazartesileri sendromlu olur diye. güzeller güzeli bir gün oldu benim için. şu an içimde inanılmaz bir huzur ve mutluluk var. 


geçen günlerin birinde trt de yayınlanan vuslat isimli diziyi seyrediyorum demiştim hatırlarsınız. instagram paylaşımlarımda görüp benimle iletişime geçen neşecan bugünkü mutluluğumun baş kahramanı. hani hesabım açık dikkatlerini çekip, insanlar irtibata geçebiliyor malum. bende neşeciğimle böyle başladım. ama nasıl güzel bir denk gelme halidir, anlatamam size. çok keyifli sohbetler ediyoruz.
 ben iki yıl önceki yaz tatilimde ayvalıktan aldığım iplerle mutfağıma dantel perde yaptım sonuç o kadar güzel oldu ki çok beğendim. ah keşke biraz daha alsaydım diğer camlara falanda örerdim diye hayıflanıyordum. ayvalığa giden herkesle irtibata geçmeye çalışıyordum falan derken .neşe'ye perdeden iplerden bahsetmişim. çünkü herkese vahlanıyorum o süreçte.:) neşecim elinde benzer ipler olduğunu istersem bana gönderebileceğini söyledi.
ya inanılır gibi değil televizyon, sosyal medya her gün birbirini vuran öldüren komşu akraba haberleri ile doluyken, selamıma karşılık verme konusunda tereddüt yaşayan komşularla otururken, bu nasıl bir yüce gönüllülüktü,. hiç görmediği elinden bir bardak dahi su içmediği birine "bende var o iplerden göndereyim diyen bir insan" ütopya gibi geliyor kulağa değil mi.
rabbim yolumu hep güzel insanlara denk getiriyor. inşallah bu nimetin şükrünü eda edebiliyorumdur.


paket ipler tamam o zaten harika bir kalbin göstergesi de, hele şu düşündüğü beni benden aldı. canım benim, beni kirada oturuyor sanmış ve kendisine ev alma konusunda uğur getirdiğine inandığı bir objeyi bana göndermiş.
 şükürler olsun benim oturduğum ev bize ait yani kirada değiliz. ama son zamanlarda eşimle küçük bir arazi alıp bahçe yapmayı, mümkünse bir köşesine minik bir ev yaptırmayı düşünüp, konuşur olmuştuk. neşeciğinin jesti o kadar güzel oldu ki. bu konuya dair inancım ve umudum perçinlendi. şimdi bende bu minik kaplumbağayı boynuma takacağım ve Allah bana hayal ettiğim bahçeyi almayı nasip ederse, tanıdığım iyi bir insana hediye edeceğim.


bu sabaha dönersek, dersim geç başlıyor her zamanki gibi.(pöööffff) erken kalkan ben malesef yürüyüşe inemedim. sütçüm gelecekti. alt komşumun kayınvalidesinin köyünden gelen bahçe domatesleri ve elmaları tüketip, sevgili ezgi'nin bloğunu gezdim. tavsiye ettiği şarkıları dinledim, kitapları not ettim. yakında kitap fuarı var. bana fikir olsun istedim. ayrıca akşam yemeğinin hazırlıklarını da tamam ettim mutlu huzurlu günün son saatine denk gelen dersime gidebilirim artık. :))

akşam okul dönüşü yemeği hazır hatun rahatlığı ile balkonuma çekilip kitabımı okuyabilirim.
selametle.....

2 yorum:

ezgi dedi ki...

Çok sevindim senin adına, ne mutlu.. Sosyal medyanın negatif yönü yanında bize kattığı pozitif etkileri de oluyor değil mi? Ben de çok seviniyorum, böyle güzel arkadaşlıklar doğup, hala güzel insanlar olduğunu hissettiğim zaman. O yüzden blogu da çoook seviyorum :)

Bu arada, blogumu incelediğin için çook teşekkür ederim <3
Vuslat kaçmıyor, sıkı takipteyim.

Dizi ile ilgili bir yorumda denk gelmiştim, Abdullah efendi meczup ya, bir kitaptan bahsediliyordu. Mustafa Özdamar- Meczuplar diye. Çok merak ediyorum. Türkiye'ye gidince hemen okumak istiyorum.

Kocaman sevgiler,
günün güzel geçsin <3

mavilaleden dedi ki...

ezgicim, antik yunan filozoflarından protagoras "insan her şeyin ölçüsüdr" diyor. ne kadar haklı bir tespit. bir şeyin iyi yada kötü olması tamamen insanın o şeyi nasıl algıladığı ve kullandığı ile alakalı. sosyal medya içinde bu kural değişmiyor. ne ararsan onu buluyorsun kolaylıkla.
çok eğlenceli bir blog seninki. arşiv taramasına devam ediyorum:)))
meczuplar kitabı benimde dikkatimi çekti. sipariş verdim hatta gelecek. keşke daha önce haberim olsaydı. bir tanede sana alırdık. sevgiyle kal