Pages

31 Oca 2020

ocak böyle geçti.

Selamlar
“Tutamıyorum zamanı” diyen şarkı nasıl haklı. Geldi gelecek derken 2020 ilk ayını bitirdi bile. Hadi değerlendirelim o zaman. 


Seviyorum;
Ocak yarıyıl tatilini içine alan bir ay.  Hem dinlenme hem de evladıma kavuşma anlamına geliyor. O nedenle pek severim kendisini. Geliyor olması bile bir heyecan, bir mutluluk yani. Özetle bu ara sevdiğim şey, sevdiklerimle doyasıya vakit geçirmek. 😊

Yiyorum;
Ara ara dikkat etmeyi başardığım dönemler olsa da maalesef, tatilin verdiği rehavet diyet döngüsünde istikrarı bozuyor. Sivas’a gidince patatesli mantıdan, etli ekmekten, Sivas Köftesinden yemeden gelinmiyor. Göbek çapındaki milimetrik artışlar santimetreye doğru gidiyor. Dikkat çanları çalıyor. Size diyeti delmiyorum dediğim günler, en kısa zamanda gelsin inşallah.

İçiyorum;
Her zamanki kadar kahve, bu ara vicdan rahatlatmak için yeşil çay. Ve giderek azalan su içme alışkanlığını yeniden kazanmak için, yeşil elmalı, çubuk tarçınlı detox suları içmeye çalışıyorum. 


Hissediyorum;
Aslında her şey çok güzel. Çok şükür Rabbime. Ama bu Elazığ’da ki depremde yaşanan kurtarma operasyonlarındaki duygusal anlardan olacak, bu ara her bir şeye gözlerim doluyor. 24 saat sonra çıkarılan 2,5 yaşındaki çocuk. Enkaz altında telefonla konuşan Azize, onunla konuşan Umke gönüllüsü. Bu insan hikayeleri beni duygusal anlamda çok etkiledi. Kim ne derse desin, medya hangi nobran tipleri gündem yaparsa yapsın, son tahlilde yurdum insanı gerçekten çok güzel özelliklere sahip. Artık şu “köpeğin insanı ısırması değil, insanın köpeği ısırması haberdir” anlayışından uzaklaşsak. Böyle güzel insanları konuşsak. Kötülerle mücadeleyi adalet sistemi yapsa. Biz güzellikleri görsek ya. Çok mu zor. 





Yapıyorum;
Vallaha, bu ara kimi bulsam başına, pardon ayağına çorap örüyorum😊
Beş şişle çorap örme, maceram hızla devam etmekte. Yeğenime kardeşime ördüğüm çorapların resmini bile çekemedim. Sizi bıktırmayım dedim 😊
Ama ne yapıyorsun sorusunun cevabı, hala çorap örüyorum 😊

Düşünüyorum;

Tatilde yeterince serkeşlik yaptım. Evi barkı, kıyı köşe temizlemeyi düşünüyorum. (Ev hanımı ben)
Pazartesi okullar açılıyor. Derse hazırlık yapmak lazım. (Öğretmen ben)
Şu başladığım iki çorabı bu hafta sonu bitirsem, son videosu kalan sofi karesini örsem. Onları yastık yapsam. (Hobi sever ben)
Şüheda’nın son haftası kaldı. Ona biraz yaprak sarması yapsam. Çocuk yurtta yer. (Anne ben) ve bla bla bla bla bla
Bakalım hangilerini başaracağım. 

Hayal ediyorum;
Yukarda düşündüğüm her şeyin en geç bir hafta içinde gerçekleşmesini hayal ediyorum. Çok çok güzel olurdu beeee. 

Dinliyorum;
Bir ara epeyce bloodwood filmi seyretmiştik. Kızlarla bir araya gelince yeniden o güzel şarkılar ve danslar hatrımıza geldi. Renkli ve oynak havalarla Hint ezgileri ve dansları popüler şarkılarım. 😊 

İzliyorum;
Haluk Bilginer’in aldığı ödülle dikkatimi çeken Şahsiyet isimli diziyi, kızımla seyredeyim diye ertelemiştim. Son bölümünü dün seyrettik. Dijital ortamlarda, sokak ağzını çok rahat kullanmaları insanı biraz iriite ediyor. Ama konun işlenişi, senaryo derinliği, oyunculuk anlamında gerçekten çok beğendim. Güzel düşünülmüş. Kötü karakter Cemal’in, burçlarla ilgili yaptığı tespitler mesela çok akıllıcaydı. Polis amirinin, görevden alındıktan sonraki, güvenlik duygusu ile ilgili yaptığı tespitler etkileyiciydi. Sevdim.


Okuyorum;
Bu ay iki kitap okuyabildim. İlber Ortaylı Hoca’dan hayatı nasıl yaşamak gerektiği ile ilgili tüyolar aldım.  Ayrıca blog etkinliği için Wirginia Wolf, Kendine Ait Bir Oda isimli kitap bugün bitti.  etkinlik için bir tanede Film var. Birazdan onu da seyredip. En kısa zamanda bir yorum yazısı hazırlayacağım.



                                                                                        Selametle….

7 yorum:

Kitap Gizi dedi ki...

Yeme içme olunca diyeti gözü görmüyor insanın. :) Okulların açılmasıyla düzene girilir elbet, canınızı sıkmayın. Tatilde aldığınız enerji ve keyifle her şeyi halledersiniz.
Ne güzel hobiniz var, ben örgü işlerini pek beceremiyorum, yetenek işi cidden. Atkı,şapka örerek zirvede kapattığımı düşünürken çorap fikri resmen Everest benim için. Kolay gelsin. :)

mavilale dedi ki...

teşekkür ederim. iki şişle de çorap örülebiliyor. blogumda açıklaması var şiş örgüsü biliyorsan deneyebilirsin çok keyiflidir.

Derya dedi ki...

Güzel bir tatil oldu, o çoraplar müthiş, ya ben napıcam beş şişi belki yine seninle çözerim Zeynep hanımcım beş şişle topuk ve burun ucu hakkında bir yapılış yazın olursa, tam da okul başlarken sorulacak şey değil ama vaktin olunca, diğerini sayende öğrenip yaptım ve o modeli çok beğeniyorum, beş şişin de havası var dikişsiz çünkü :) yeni döneminiz sağlıklı ve keyifli su gibi geçsin o zaman :)

deeptone dedi ki...

seviyorum, yiyorum, bunları çok sevdiim. bi de yaprak sarmasına duygulandıım :)

mavilale dedi ki...

sevgili derya ben seyrettiğim videolardan kendi kişel tecrübelerimden bir kombin yaptım. topuk ve çorabın ucu böyle bir harmanlama sonucu çıktı.
bu işi çok muntazam yapan insanları seyrettim. ilk fırsatta ayrıntı resim çekerim senin için bloğuna baktım daha önce denemişsin beş şişi yaparsın diye düşünüyorum sevgiler

mavilale dedi ki...

sevgili deep, hepimizin annesi yaptı, yurt için yaprak sarması değil mi :) sevgiler

Ecehan dedi ki...

Bi çorap manyağı olarak ben bıkmammmm, lütfen hepsini bekliyorum ;)) Şahane olmuş. Beş şiş tabi çok uzak da, iki şişle olanları becerebilsem yeter. ;)) Hatta her ne ayrıntı varsa öğrenmekten musmutlu olurum <3