Selamlar
Kayseri manzarası eşliğine sabah kahvaltısı salı gününden.
Talas'da belediyenin tesislerinden biri Ergüvan Cafe'de kahvaltı ettik. Mekandan çıkıp, mahalle arasına girdiğinizde eski Talas evlerini görebiliyorsunuz. Bunların çoğu özel mülk. Kimi bakımını yaptırmış, içinde oturuyor. Kimi ise maalesef terk edilmiş. Eski mahallelerin bir ruhu var. Bizim üst üste dizilmiş karton kutulara benzeyen evlerimizle ilgili gelecek kuşaklar ne diyecek acaba meraktayım.
Kahvaltıdan sonra Milli Mücadele Müzesi'ni ziyaret ettik. Tarihi Kayseri Lisesi'nin olduğu bina. Çanakkale Savaşı döneminde pek çok lisede olduğu gibi mezun veremeyen liselerden. Tarihi dokusu korunmuş. İçine girince o ruhu yakalıyorsunuz. Daha önce içerden fotoğraf paylaştığım için detay vermeyeceğim.
Detay vermeyeceğim dedim ama yeni açılan bir kaç bölümü paylaşmadan olmaz. Malum Sakarya Meydan Muharebesi öncesinde Yunan Polatlı'ya kadar gelir. Hatta Polatlı tarafından Ankara'ya giriş yaparsanız dağın üstünde Atatürk'ün ellerini ileri doğru uzatıp, dur işareti yaptığı bir heykeli de görürsünüz. İşte o dönem de meclisin Kayseri'ye taşınması tartışmaları yapılmış. O döneme vurgu yapılan bir mizansen hazırlanmış müzede. Daha önce geldiğim de yoktu.
Kayseri Lisesi'nin ünlü mezunları da var. 2 Cumhurbaşkanı çıkarması ile ünlü. Abdullah Gül ve Turgut Özal, Kayseri Lisesi mezunu. Onların anısına da bir sınıf ayrılmış. Arkadaşlarımı onlarla sınıf arkadaşı yapmasamıydım :))
Gruptan Sevcan altın sever:) Kazancılar Çarşısında kuyumcu gezip, model de baktık. çok kadınca eylemler :))
Kapalı Çarşımızın yerli ve millî duruşu ayrıca İslam ümmetine yakışan vakarı beni hep mutlu etmiştir. Gazze'yi mağdur ümmeti gün içinde unutmadan ticaretine devam eden insanlar baş tacı.
Kayseri'de Bürüngüz Cami'nin arkasına düşen sokak, Kadınlar Çarşısı olarak bilinir. Kurtuluş Savaşı sırasında çeyizlerini döküp, cepheye ihtiyaç olabilecek ne varsa bu meydanda toplayıp, vatan savunmasına destek vermiş Kayserili kadınlar. Bu heykel onların anısına dikilmiş. ve onların anısını korumak için bu alana Kadınlar Çarşısı deniliyor.
Son olarak eski Kayseri Konaklarının olduğu, Kayseri Mahallesini de ziyaret ettik.
Bürüngüz Cami'nin arkasındaki güvercinleri yemledik ve bir daha ki buluşmaya kadar vedalaştık. Dolu dolu geçen 3 günün ardından biraz hüzün ama bolca muhabbet kaldı.
Selametle