günaydın canlarım
nette görüp çok beğendiğim bir modeldi. enini boyunu ayarlayamam diye düşündüğümden cesaret edemiyordum. okuldan arkadaşım nimetin yengesi örüp ona hediye etmiş. artık modeli yakından görünce yapması kolaylaştı. yalnız ben şala kendi yorumumu kattım bu şallar batik ipten yararlanarak yapılıyordu malum ben beğendiğim üç rengi kendime göre belli bir sistemde ördüm ipleride aynı sistemle geçirdim ve ekose şala mavi lale yorumunu katmış oldum.
bu arada dün yoğun olduğumdan nete giremedim. fakat kendimin ve tüm meslektaşlarımın ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlu olsun. sağlıkla geçireceğimiz bir meslek hayatı diliyorum tüm öğretmenlere.
gelelim şalın açıklamasına. ben işlemeyi denk getirmek için 63 kafes başladım. arkadaşımın şalı 60 kafes başlanmıştı. ama bayağ enli oldu. ben bir daha örecek olsam 50- 55 kafesten fazlasını yapmam eğer batik iple örecekseniz 50 yeter ama benim şal gibi yapacaksınız. hesaplayın 50 üstündeki ilk rakamda durun. ipim nako moher ama alize daha tüylü olduğu için daha şık olurdu. metal tığların 0 numarası ile ördüm. 2 zincir üçlü trabzan mantığı ile yaptım. ben 165 sıra ördüm ama bunu siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. batik iple örecekseniz hiç koparmadan örün, ben 5 sıra koyu kahve 2 sıra krem 5 sıra koyu kahve 5 sıra açık kahve 5 sıra koyu kahve 2 sıra krem mantığıyla ördüm.
işlemesine gelince şalı yere serip boyunu ve püskülünü ayarladım her kafese 4 kat iplik gececek. 4 kat ipi kalın bir çatal iğneye bağladım hasır örer gibi kafeslerin içinden bir alttan bir üstünden ipleri geçirdim. yandaki kafese geçtiğinizde bir önceki sırada altta kalan üste üste kalan alta geçecek şeklinde ayarlayın. benim gibi örecekseniz tıpkı kafesleri ördüğünüz sırayla işleyin batik iple yapacaksanız aynı ton renkleri bir araya getirerek 10 kafes işleyin sonra diğer renkle 10kafes işleyin.
bu da arkadaşımın şalı fikir olsun diye ekledim. yapması anlatmasından kolay bir şal emin olabilirsiniz. herkese güzel bir gün diliyorum canlarım allaha emanet olun