Pages

10 Ağu 2021

Tatilden Kalanlar-1


 Selamlar

Yaşlandık mı, yoksa üst üste yaşanan olumsuzluklar hevesimizi kaçırdı bilinmez, bu sene biz değil içimizdeki gezgin ruh tatile gitti. :)) Hala gelir belki diye umut ediyoruz ama sanırım dönmeye niyeti yok. :))

Normalde yetişkin bir evlat sahibi olmanın avantajı ile arabaya atlayıp, görmek istediğimiz şehirleri turlamayı, her şehirde bir gece kalıp, yola devam etmeyi seviyoruz. Bizim tatil anlayışımız biraz böyleydi. Bu senede planlar vardı tabi. Karadenize gidelim diye düşünüyorduk. Fakat lisans öğrencileri için hazırlanan, Cumhurbaşkanlığı staj seferberliğine kızım başvuru yapmıştı. Bayramdan önce, başvuru değerlendirilmiş ve Sivas'ta Et Sür Kurumunda, 20 iş günü sürecek bir staj çıktı kızıma. Kuzenin düğününden sonra, eşim ve ben Kayseri'ye döndük. Şüheda anneannesinde kaldı. Bizde gezme planlarını erteleyelim dedik. Ama bu erteleme  sanırım yıllık bir ertelemeye dönüşmek üzere. 

Bu arada eşim Ramazanın ortasında emekli olmaya karar verdiği için, kalan izinlerini kullanmaya başlamıştı. Yani artık hep evde :)) Bende tatilde olunca, Şüheda, Sivas'tayken hadi ikimiz kısa bir plan yapalım dedik, iki günlüğüne Kozaklı'da bir otele gittik. Bu arada bilmeyenler için Kozaklı, Nevşehir'in bir ilçesi ve termal suyuyla meşhur. Pek çok tesis var. Öyle tabiat, manzara ya da dışarda gezme olanakları sunmuyor ama termal havuz ve tesisler güzel ve temiz. Yemekler gayet lezzetli ve çok çeşitli. Bir kaç gün otelde kalıp, sonra Kapadokya turu yapıp dönmek isterseniz, değerlendirilebilir. Kısaca yerel reklamı da yaptığımıza göre bize dönebilirim :))) 

Dediğim gibi otel gayet güzeldi. Akşam üzeri, dingin bir havası vardı bahçenin. Yemekleri genelde orada yedik.  Elimdeki kitap ve hikayesi çok özel. Hemingway'in, Yaşlı adam ve deniz, kitabını okuyorum. Bizim motif grubundan sevgili Neslihan, bir dostu için doğum günü sürprizi hazırlıyor. 10 tane kitap seçti. 10 farklı kişiye gönderdi. Bunlar Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşayan insanlar. Kitabı okuyup, kitap üzerinde anı biriktirmemizi istedi. Yani bir not olabilir. Altı çizili satırlar olabilir. Belki arkadaşına bir mektup olabilir. Bu arada olayın kilit noktasını söylemedim, biz okuyucular bu arkadaşı tanımıyoruz kesinlikle. Sadece adını biliyoruz, Handan. Ben bir paket yapıp gönderdim Handan kızın emanetini. Henüz doğum günüsü gelmedi. Paketler Neslihan'a ulaşmaya başladı. Hepimiz heyecanla Handan'ın tepkisini merak ediyoruz. :))) 


Bu vintage yakalardan daha önce bahsetmiştim. Handan ve Neslihan için hazırladığım pakete birer tane ekledim. El emeği hediye hazırlamak isteyenler için, hem zevkli hem çabuk biten bir çalışma. Daha önce burada videolarından birini paylaştığım, uzak doğulu bir hanımın, you tube videoları ile ördüm yine. Kadının sayfası bu anlamda ciddi bir kaynak, kolay ve anlaşılır videolar çekmiş. 


Bu defa ipim Alize Diva. Sevdim sonucu. yazlık elbiseler için düşünülebilir. 

Bayram önü ben yine Sivas'a gittim. Kızımın stajı uzun bayram tatiline denk gelince, kısada olsa eve dönmek istedi çocuk. Arabalardan birini ona bırakıp dönmüştük. Tek başına uzun yol yapmasın, beraber döneriz diye bende gittim Sivas'a. Beş gün kadar kaldım. Annem ve kardeşlerimle güzel vakitler geçirdik. 

Sadece gezip, eğlenmedim bu süreçte, örmeyi çok istediğim bir çantayı da yapmaya başladım. Nereye gitsem benimle geldi. :)) 


Biz Sivaslılar severiz Paşabahçede vakit geçirmeyi. Annemle bol bol vakit geçirdik. 


Her yere benimle gelince, doğal olarak ördük bitirdik çantayı da. Kardeşcana hediye ettik bile. 


Anneannemizin ördüğü paspaslardan birini de kaptık geldik eve. :)))

Bu sene biz Sivas'a gelmelere gitmelere doyamadık. Kalanı da diğer posta olsun inşallah. Şimdilik selametle....


7 yorum:

duygu özkan dedi ki...

El işleri çok güzelmiş, emeğinize sağlık. :) Kitap gönderme etkinliği de güzel bir fikirmiş.

Vakt-i Dem dedi ki...

El işleriniz çok hoş, güle güle kullanılsınlar.Motif grubunuz da oldukça ince fikirliymiş.Handan çok sevecektir bence :)

Yüreğimin İklimi dedi ki...

El emekleri bir başka güzel. Termal tesiste güzeldir umarım. Ben Denizli Sarayköyde umut termale gitmiştim. Gündüz havuza girmem pek, orada gece izin verilince ilk önce sıcak su havuzu sonra soğuk su havuzu sıralamasını pek sevmiştim...
Annenize maşallah paspas pek bişr güzel,
Sevgiler..

mavilale dedi ki...

sevgili duygu emanet çok teşekkür ederim arkadaşım. sevgiler

mavilale dedi ki...

sevgili vakt-i dem, teşekkür ederim. handanın tepkisi ciddi merak konusu :)) sevgiler

mavilale dedi ki...

sevgili yüreğimin iklimi. havuz güzeldi. ben tersini yapmıştım. aslında iyi fikirmiş. bir daha ki sefere inşallah :)) sevgiler

deeptone dedi ki...

bütün haberler hoş, emeklilik, staj, otel, her şey güzel :) valla tatil ruhu deyince valla ruh kaçtı pandemi, yangın, kadın cinayetleri, şimdi de suriyelilerin işlediği cinayet filan yani hiçbişeye heves kalmadı ya, dutgunlaştık, sokağa çıkmaya korkar olduk. onaltı aydır yolculuk, tatil yapmıyorum hayırlısı :)