Pages

18 Kas 2019

toparlanmak lazım




selamlar
bir garip ruh hali içindeyim. aslında tembellik etmiyorum. sürekli bir şeylerle uğraşıyorum ama sanki hiçbir işim bitmiyor. normalde iş yükü beni olumsuz etkilemez. hatta motive eder. ama bu defa ne oldu bilemem. tükenmişlik sendromu dedikleri böyle bir şey mi acaba. ben öyle melankolik depresif bir ruh haline sahip değilim. pek bilmem bu duyguları. ilk defa, yapıyorum, yapıyorum ama iş bitmiyor gibi hissediyorum. hayrolsun. 
bu hırkadan geçen sene kendime örmüştüm. kızım "anne benim başım kel mi" dedi. :)) 
"elbette değil evladım" dedim ve ortaya bu sevimli hırka çıktı. alize midi ile ördüm. 4,5mm tığla. artık Şüheda İstanbul havasında kaban niyetine giyer.
dip not: bu fotoğraftan anladığım, çocuğumun yurt odası derli toplu ve temiz. aferin benim kızıma :)


toprak insanın ham maddesi. ondan olsa gerek, özellikle belli bir yaştan sonra bağ bahçe işleri insanın daha fazla dikkatini çekiyor. normalde eşimde bende bildiğin şehirliyiz. ömrümüzün hiçbir döneminde kırsalla bağımız olmadı. hatta bahçe işlerinden hiiiiçççç anlamayız. ama cahil cesareti midir nedir, bir gayret bahçe yapmak için arazi bakıyoruz. o turlardan birini dostlarla yaptık.
ben ve eşim ailemizden uzakta başka şehirde yaşıyoruz. bir çeşit gurbette. bu canlar en büyüğünden en küçüğüne gurbetteki ailem. fotoğrafı çeken, alt komşum aynı zamanda meslektaşım Nafiş, eşimin yanında kucağında Yusuf Ali Bey olan Kadir onu eşi. Nafiş'in yanında bize şirinlik yapan Mustafa efendi. yanımdaki sarışın fıstık can dost Nimet. onun yanındaki annemiz Nurgül Hatun.
arazi baktığımız köy, Nimet'in ailesinin köyü. merkeze çok yakın. nasipte varsa, sadece iyi dost değil hemşehri de olacağız. bakalım.:))




 

Nimet halamız, küçük Nurgül'ün hırkasını fotoğraflamış. pek yakıştı fıstığa. sağlıkla günlerde keyifle kullansın inşallah.



başta dediğim gibi, toparlanmam lazım. yapacaklarımı listelemek ben motive eder mi acaba bitirdiklerime tik koyarsam başarısızlık hissinden kurtulur muyum acaba. denemekta fayda var.

YAPILACAKLAR LİSTESİ
1) özel öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin BEP planı 
2) kütüphanecilik kulübünün e okula işlenmesi gereken işleri
3) kütüphanecilik kulübünün karar defteri
4) ara zümre toplantı tutanağı
5) motif grubunun gönderdiği motiflerin birleştirip eksik motiflerin örülmesi 
6) motifli etek çalışması
7) ev tyemizliği için gün belirlenmesi
8) okuldan arkadaşların davet edilmesi
9) çalıkuşu ve kalp kitabının bitirilmesi
10) toplanan ödevlerin okunması 
 bir haftalık program bu olsun aslında seyretmek istediğim bir film var ve eşkıya dünyaya hükümdar olmasın eski bölümlerini seyretmeye çalışıyorum ama onları işlerden saymadım. örgü yaparken arada hallederim umarım. bir haftada bu işlerin kaçta kaçı yapılacak bakalım. 
selametle....

8 yorum:

Derya dedi ki...

Kızınızın hırkasını çok beğendim. Böyle kollu örgüleri çok seviyorum ama henüz deneme cesareti gösteremedim. Güle güle kullansın, rengi de kendide çok güzel olmuş. Nurgül'ün hırkası da şahane çok yakışmış herkes güle güle giysin darısı bize olsun :) Zeynep hanım oluyor ben çok yaşıyorum, bazen bunalıyor insan ama bu da yaşanıp geçiyor, dilerim sizinki de çabucak geçsin. Bende kendimde öyle görüyorum, yaşım ilerledikçe doğayla toprakla daha çok iç içe olmak istiyorsun..

mavilale dedi ki...

Hırkalar basit sizin için örmek isterseniz linkleri var atarım you tube da falan. neden böyle hissediyorum bilmem aslında dediğim gibi üstümde atalette yok. yapıyorum bir şeyler ama sanki işler bitmiyor gibi. niyete aldık bahçe arazisini Rabbim hayırlısı ile nasip etsin

uzmanamator dedi ki...

Tüm işlerinde kolaylıklar dilerim canım benim hırkalar çok çok güzel olmuş

mavilale dedi ki...

çok teşekkür ederim hatice sevgiler

Gonca dedi ki...

Suheda'nin hirkasi cok guzel senin hirkan ayri guzel. Komsuluk arkadaslik oyle azaldi ki giptayla bakiyorum size masallah nazar degmesin. Bitmeyen isler hep var bir suredir ayniyiz bitmeyen is yapmislar modunda yasiyorum hayrolsun insallah bende liste yapsammiki

makaronoz dedi ki...

oo harika olmuş ellerinize sağlık :)

mavilale dedi ki...

çok teşekkür ederim gonca. sürekli başka işler çıkıyor henüz listede ilerleme kaydetmiş değilim.

mavilale dedi ki...

ages and places hoşgeldiniz, teşekkür ederim.