Pages

13 Mar 2022

Frida Blanket 5. Motif Açıklaması

 

1) Sarı iple 5 zincir çekip halka yapıyoruz. Yaptığımız halkanın içine 12 tane sık iğne yapıyoruz.

2) Mor ipe geçtik. Bu sıra popcorn yaptığımız sıra. Diğer motiflerde detaylı fotoğraf çektiğim için detay resmi çekmedim. Bir sık iğne atlayıp diğerine popcorn yapacağız. Popcornların arasında 3 zincir var. 

3) Kırmızı ipe geçtik. 3 zincirle geçtiğimiz kısımların her birine 5 tane yarım trabzan yapıyoruz. Bir sonraki bölüme geçerken 1 zincir çekiyoruz. yani 5 yarım trabzan 1 zincir 5 yarım trabzan şeklinde sıra tamamlanıyor. 

4) Yeşil ipe geçiyoruz. Kırmızı sırada 1 zincirle geçtiğimiz kısımlara işlem yapacağız. İkili trabzan yapar gibi yarım yarım çekip fıstık yaptığımız sıralar vardı. Yeşil iple o fıstıklardan yapacağız. İlk fıstığı yapıp 3 zincir çekiyoruz. Yeniden bir fıstık yapıyoruz. 5 zincir çekerek diğer bölüme geçiyoruz. Sıra bu şekilde tamamlanacak. 

5) Mavi ipe geçiyoruz. Fıstıkların arasına çektiğimiz 3 zincirle geçilen kısma işlem yapacağız. fıstıkların arasına 7 tane ikili trabzan yapıyoruz. 4 zincir çekip diğer kısma geçiyoruz. Sıra bu şeklide tamamlanacak.

6) Koyu mavi ipe geçtik. 7 tane ikili trabzan yaptığımız kısımlara sık iğne yapacağız. * 1 sık iğne, 1 sık iğne, 1 zincir, 1 sık iğne, 1 zincir, 1 sık iğne, 1 zincir, 1 sık iğne 1 zincir, 1 sık iğne, 1 sık iğne, 2 zincir, 4 zincirle geçtiğimiz kısımın ortasına 1 sık iğne 2 zincir* Bu şekilde sıra sonuna kadar devam edeceğiz. 


7) Mor ipe geçtik. Bölümlerin arasında 2 zincirle geçtiğimiz kısımların sağ tarafında kalan yere sık iğne ile giriyoruz. 3 zincir çekip, koyu mavi sırada 1 zincirle geçtiğimiz kısımların ilkine sık iğne yapıyoruz. Detay fotoğrafı çektim. Fotoğrafları takip edebilirsiniz. Aralarında 1 zincir olan 4 tane sık iğneyi sırasıyla yaptıktan sonra 3 zincir çekip yine arada kalan kısımdaki zincirlerden sağ taraftakine sık iğne yapıyoruz. Sıra bu şekilde tamamlanacak. 



8) Siyah ipe geçiyoruz. Aralarında zincirlerle 4 tane mor sık iğne yapmıştık. Bu sık iğnelerin tam ortasında koyu mavi sık iğne var. Motifin arkasından bu koyu mavi sık iğnenin etrafından dolanarak, sık iğne yapıyoruz. Detay fotosu çektim yine. 5 zincir çekip motifin önüne geliyoruz. Yeşil sırada 5 zincirle geçtiğimiz kısıma yine ikili trabzanları yarım yarım yaparak fıstık oluşturuyoruz. Biraz uzun yapabilirsiniz fıstıkları. 5 zincir çekip yine motifin arkasından morların arasında kalan koyu mavi ilmeğin etrafından geçerek sık iğne yapalım. Fotoğraflar yardımcı olacaktır. onları takip edin. 



9) Sarı ipe geçtik. Siyah bademlerin sağında kalan ve mor renkle geçilen kısımdan girip 2 tane sık iğne yapıyoruz. 2 zincir çekip fıstığın solunda kalan kısma 2 tane sık iğne yapıyoruz. Mor sırada 1 zincirle geçtiğimiz kısımlara 2 şer tane sık iğne yapıyoruz. aralarında 1 zincir olacak. yine fotoğraf detaylarını takip etmenizi öneririm. 


10) Krem rengi ipe geçiyoruz. Detay resimde görüldüğü gibi sarı sık iğnelerin arasında kalan ve 1 zincirle geçilen yerlere fıstık yaptık. aralarında 3 zincir var. Siyah bademle geçilen kısımda 4 zincir çekeceğiz. motifimiz kasmasın.




11) Siyah ipe geçiyoruz. Krem fıstıkların arasında kalan boşlukların tam ortasından girip 5 tane yarım trabzan yapıyoruz. Yana geçip 4 tane yarım trabzan yapıyoruz. Alttaki bademli sıranın ütüne geldik. Önce 2 tane yarım trabzan yapıyoruz. Sonra sarı renkle ördüğümüz sırada atladığımız kısıma siyah iple fıstık yapıyoruz. Aynı yere 2 tane daha yarım trabzan örüyoruz. Diğer yaprağa geçip önce 4, sonra 5, daha sonra 4 tane daha yarım trabzan yapıyoruz. Sıra bu şekilde tamamlanıyor.

12) Son sıradayız. Yine siyah iple devam edeceğiz. 5 tane yarım trabzanların tam orta noktasına 3 tane ikili trabzan yapılacak. diğerlerine normal ikili trabzan yapılacak. İki köşe arasında 17 tane ikili trabzan var. Motif bu şekilde bitiyor.

 Bu motiften de 4 tane örmemiz gerekiyor. 

Selametle....

3 yorum:

uzmanamator dedi ki...

emeğine sağlık canım ağzına sağlık ne güzel anlatmışsın

Gonca dedi ki...

Birkaç motif örüp tutacak yapasim var ne yalan söyleyeyim 😅

deeptone dedi ki...

iyisin de miiii :)