Pages

24 Mar 2022

Biraz da Beklemeli Zamanlar Geçiriyorum.


Selamlar 
Bu ara modumun belirleyicisi Vanilya Hanım. 😊 
Meslek hayatımın 24. yılını çalışmaya başladım. Göreve başladığım okul, Isparta Gazi Lisesiydi. Çok başarılı bir okuldu. Oturmuş bir kurum kültürü vardı. Göreve yenı başlayan bir öğretmen için çok güzel bir okuldu. Mesleki anlamda çok şey öğrendim.
Eşimin mecburi doğu hizmeti olunca Bitlis'in Tatvan ilçesine tayinim çıktı. Tatvan'da normalde İmam Hatip Lisesi kadrosundaydım ama neredeyse tüm liselerinde çalıştım. 28 Şubat sürecinin etkileri devam ettiği için İHL de öğrenci sayısı azdı. Diğer okullarda görevlendirme ile çalıştım. Anadolu Lisesinden, meslek lisesine çok farklı kategorilerde çalıştım.
Kayseri'ye gelince ben görevlendirilmedim ama okulum önce genel lise sonra meslek lisesi oldu. 10 yılın sonunda pandemi öncesi okulda norm fazlası oldum ve bölgedeki başka bir Anadolu Lisesine tayinim.çıktı.

Yüz yüze eğitimin başladığı dönemde bölgedeki proje okullarindan birine görevlendirmem çıktı. Hiç beklediğim bir şey değildi.
Bu yılın başından beri cuma günleri Sosyal Bilimler Lisesine gidiyorum. Öğrenciler sınav puanına göre gelince eğitim öğretime bakış farklı ister istemez. Nitelikli okulun farkını gözle görebiliyorsunuz. 

Bu kadar şeyi neden anlattım size derseniz. Görevlendirme gittiğim okulda benim branştan bir kişilik açık var. Okul proje okulu olunca başvuruların şekli ve niteliği de farklı oluyor. İdarecilerin tercihleri önemli hale geliyor. Okulun müdürü "hocam öğrenciler sizden çok memnun, okula çok güzel uyum sağladınız. Sizinle çalışmak istiyoruz, lütfen başvuru yapın" dedi. 
İşin özeti ben başvuruyu yaptım. Sonucu bekliyoruz. Tabi ki tek otorite müdür bey değil. O nedenle heyecanlı bekleyiş sürüyor. 


Bekleme gibi hayatta devam ediyor. Hafta sonları Şehir Akademide katıldığım atölyenin yeni dönemi başladı. "Oryantalizm ve gündelik hayat" konulu bir atölyeye katıldım. Eğitim Kayseri Lisesinde. Lisenin eski binası şu anda müze olarak düzenlendi. Bir ara Kayseri Lisesinden daha detaylı bahsederim size.
 

Bu pazar eğitime gitmeden bir kahve içelim dedik. Malum artık devir sunum.devri. 😊 İşletme böyle sevimli bir sunum hazırlamıştı.


Yalnız mekanın espri olsun diye sunuma eklediği  kahve falında çıkana bakar mısınız. 🥰
Selametle...


5 yorum:

ruşyena dedi ki...

Vanilya minnoşun şekilden şekle giriş haller ne tatlı öyle... :) Gönlünden geçen hayırlıysa inşallah gerçekleşir Zeynepcim. Sonuçta kendini iyi hissettiğin okulda çalışmak hayatın pek çok yönünü olumlu etkileyen bir şey... tam tersi de...

pelinpembesi dedi ki...

İnşallah devam edersin canım çünkü sosyal bilimler lisesi dediğin gibi belli bir elemeden geçen öğrenciler geliyor. Kızım fen lisesine girememiş ama Yalova sosyal bilimler tutuyordu ama istemedi. hem 1 yıl fazla dil okuyorlar galiba. ben çok istemiştim ama o istemeyince olmadı. her işte bir hayır varmış gerçi. meğer çocuk sayısalcıymış. okuyamazdı herhalde orada.
Kayseri lisesi ne kadar güzel, aynı kütüphaneniz gibi. tekrar gelmek isterdim Kayseriye. doya doya gezmek isterdim. inşllh emekli olunca diyorum.

deeptone dedi ki...

hadi hayırlısı, olcak olcaaak :)

Gonca dedi ki...

Hayırlısı olsun senin 3insallah.

Derya dedi ki...

Lise binasına bayıldım ne muhteşem yapılar eskiler, şimdikiler çirkinlikte sınır tanımayan binalar oldu, yeni yerin için senin için en güzelini diliyorum, fal da çok cuk olmuş :)