Pages

12 Kas 2019

mimlendim.....

selamlar..
bugün misafir oyuncu olarak katıldığım okulda yazılı günüydü. bizim okulda uygulanmayan kelebek sistemi denilen bir sistemle yazılı yapılıyor. daha önce hiç bu şekilde sınav yapmamıştım. değişik bir heyecan oldu bana. ders aralarında blog gezmek bu ara en büyük keyfim. sevgili ezgi ne yapmış bakayım dedim. beni  bir süpriz karşıladı. ezgicim beni mimlemiş. aslında hafta sonu kızımı yurduna gönderdikten sonra yazayım dedim. ama mimdaşım derya yazmış bile. hadi erteleme dedim kendime :) işte kendimle ilgili cevapladığım 11 soru. 

1.Kendinde sevmediğin özellik ?
Herhangi bir şeyi hatırlatmak zorunda kalmaktan nefret ediyorum. Hatırlatmak zorunda kalınca geriliyorum. Bu da antipatik görünmeme neden oluyor. Keşke daha rahat olabilsem bu konuda.



2. En büyük takıntın nedir ?
Marketten fırından ekmek alamıyorum. Elimden geldiğince kendi ekmeğimi yapıyorum. Kayseri’de sadece iki dükkan var ekmeğini yiyebildiğim.

3. Kimsenin bilmediği bir sırrın var mı ?

Eşimin ve kızımın bilmediği hiçbir sırrım yok. Ama başka insanlara karşı açık olduğum söylenemez.

4. Hayatta en büyük başarın nedir? 

45 yaşındayım, ve şu ana kadar çok güzel insanlar biriktirdim. Başarı hanesine bunu yazıyorum. 😊

5. Seni en mutlu eden şey ya da şeyler? 
Bugünlerde beni en mutlu eden şey, kızımın ara tatilleri. Bizden uzakta, İstanbul’da okuyor. Yokluğu büyük bir boşluk doğal olarak. Gelince tamamlanıyoruz. Bunun dışında, benim harika bir grubum var. Onlarla vakit geçirmek beni mutlu ediyor. Ayrıca ben yalnızlığımı da severim. Eşimin nöbetli çalıştığı bir işi var. Kızımda şehir dışında o nedenle sıklıkla yalnız kalıyorum. Ama sıkılmıyorum dediğim gibi.

6. Sevdiğin ünlü kim? 
Benim en zor sorum bu oldu sanırım. Ünlüden kasıt artist oyuncu müzisyen midir? Ona karar veremedim. Ama bir ara Amir Khan filmlerini çok sıkı takip ediyordum.


7. Şansa inanır mısın? Şans getirdiğine inandığın bir eşyan var mı? 
Şansa inanıyorum elbette. Öyle şans getirdiğine inandığım bir obje yok aslında. Ama geçen günlerde, sevgili Neşe kendisine uğur getirdiğine inandığı bir objeyi kaplumbağa şeklinde bir kolye ucunu bana göndermişti. Takıyorum şimdi. Bahçe arazisi istiyorum. Neşe’de kaplumbağanın uğuru konusunda çok iddialı. Bekleyip göreceğiz. 😊
8. Hayalindeki meslek ve nedeni? 
Ben kendimi bildim bileli öğretmen olmak istedim. 21 yıllık öğretmenim, Rabbime şükürler olsun. Ama bu ara küçük bir yerim olsa. Butik bir cafe. Böyle hobi atölyelerinin falan yapıldığı. Hanım hanıma hoş vakit geçirilebilecek bir mekan işletsem, çok mutlu olurdum.

9. Kafan bozukken yaptığın şeyler nelerdir?
Bu konuda çok yetersizim. Kendimi zor düzeltiyorum. Önce ağlayıp rahatlamaya çalışıyorum. Ama genelde mağarama saklanıyorum. Zor çıkıyorum. Allahtan çok melankolik, depresif bir insan değilim. Yoksa hayatım epey zorlaşırdı.

10. En sevdiğin film ya da dizi?

Eskiden çok düzenli film seyrederdim. Çok dizi kafasında değildim. O yüzden bazı güzel dizileri kaçırmışım. Bu ara ön yargılarım nedeniyle vaktinde seyretmediğim “eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” adlı diziyi seyretmeye başladım. Dördüncü sezondayım. En sevdiğim mi bilmem ama .
TRT’de Vuslat var, severek seyrettiğim. Film konusunda Amir Khan’dan bahsetmişken, “Rang de Basanti” eski ama çok güzel bir hikayedir.
  
11. Kendine hangi sorunun sorulmasını istersin ve cevabın ne? 
Mutlu musun? diye sorardım.
Cevabım; esasında mutluyum. Ama dünya işte her şey gibi bununda ucu kırık        

okurken de yazarken de çok eğlendim. teşekkür ederim ezgicim. bende sevgili Aslıhan ve Hatice'yi mimliyorum. uygun zamanlarında yazmak isterlerse zevkle okuruz. 
selametle....

6 yorum:

Derya dedi ki...

Keyifli bir yazı olmuş, blog arkadaşlarımızı biraz daha tanıma fırsatı yarattı :)

burcu dedi ki...

kelebek sistemi nasıl oluyormuş, ilk defa duyuyorum.

mavilale dedi ki...

teşekkür ederim deryacım. severek cevapladım

mavilale dedi ki...

burcu hoşgeldin; kelebek sisteminde öğrenciler kendi sınıflarında yazılı olmuyor. okul içinde dağıtılıyor. aynı sınıfta farklı sınıf düzeylerinde ve farklı derslerden sınav yapılıyor. mesela benim sınıfımda 5 kişi psikolojiden 15 kişi 10. sınıf fizik 2 kişi 12. sınıf fizik 10 kişi 9. sınıf fizik 8 kişi 11. sınıf fizik dersinden sınava girdi.

ezgi dedi ki...

Öncelikle mimi cevapladığın için teşekkür ediyorum, geç okuduğum için de özür diliyorum. Topu atıp kaçtım gibi oldu :)
En güzel şey,o ara tatiller değil mi ? :))) Kavuşmalarınız daha sık olsun inşallah..
Benim de geri sayım başladı bizimkilere kavuşmak için.

Şansın her daim bol olsun inşallah ve dileğindeki bahçeye de en yakın zamanda kavuşursunuz inşallah.

Ve tabii ki Vuslat sıkı takip ediliyor :)))
Kocaman sevgilerimle

mavilale dedi ki...

ezgicim, rica ederim. çok keyifli oldu benim için. allah kavuştursun canım sağlıkla sıhhatle. vuslat bayağ iyi gidiyor. aksiyon da arttı.