Pages

6 Oca 2012

yeğenime süveter ördüm

merhaba arkadaşlar 
ben bu süveteri bitireli sanırım üç hafta oldu. bu tip örgülerde benim en zorlandığım şey yakası ve kol lastiklerinin muntazam olması sorunu. ben örgüden ilmek alarak yapıyordum pek çoğunuz gibi o zamanda bir türlü tek seferde bitmiyordu. çünkü ya ilmekleri az almış oluyordum istemediğim kadar büzülüp kalıyordu kol ve yaka yada ilmekleri çok alıyordum bu defa geniş geniş çirkin bir görüntü oluyordu yani anlayacağınız örgü yaparken yaka ve kollar beni çok zorluyordu çok sağolsun sevgili komşum altun hanım bu konuda farklı bir yol izliyormuş onu öğretti bana. gerçi bu süveterin yaka ve kollarını o dikti ama bundan sonraki bu tip çalışmayı ben yapacağım inşallah. 
özetlersek canlarım süveteri bitirip normal diktim alt tarafındaki lastiği ölçü alarak yaka ve kollar için kaç ilmek atacağımı belirledim. sonra yaka ve kollar için lazım sayıda ilmekatıp normal 8 sıra lastik ördüm üstüne 4 sıra önden düz arkadan ters ördüm lastikleri örgüye önce teğelledi altun hanım sonrada hiç bir ilmeği atlamadan örgüye dikti. hazır kazakların yakası gibi oldu. 

bu resimde yakayı yakından çektim umarım anlaşılıyordur. bu tekniği en kısa sürede yeniden deneyeceğim canlarım o zaman daha detaylı resim çekerim. eşimin geçen sene ördüğüm kazağının yakasını hiç beğenmiyorum onu söküp düzelteceğim o zaman ayrıntılı resimlemeye çalışırım.

gelelim bu sevimli ikiliye ben süveteri yeğenime ördüm. biz teyze yeğen farklı şehirlerde yaşıyoruz malesef bu süveteri yayınlayabilmem için bir mankene ihtiyacımız vardı. komşumun yeğenimin yaşındaki oğlu benim için mankenlik yaptı. o nedenle eyübe çok teşekkür ediyorum. ama bu hal yakup beyi kızdırdı. zaten ilk resimde arkada dudağını büzmüş ağlıyordu. kıyamam ben o mink kediye bizde abi kardeş resmi çekelim dedik. sizinle paylaşmak için.
canım yeğenim sağlıcakla giyin süveterini inşallah. teyze seni çok seviyor yağız efe

7 yorum:

birincisin dedi ki...

Güle güle giysin,çok güzel olmuş eline sağlık...Lastikleri bende bazen örüp dikiyorum.Bazende daha pratik olsun diye yan dikişleri dikmeden sadece omuzları birleştirip kol için ilmek toplayarak örüyorum.Yakayı da çorap şişleri ile veya misina şişle toplayıp tam v yerinde bir ilmek ortaya koyarak sağ ve sol tarafından her sırada o ilmeğe birleştirip bir ilmek keserek örüyorum umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir..Tavsiye ederim.Sevgiler:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım sonradan üzerine dikilince hazır gibi duruyor ben de öyle yaparım. kollarda nadiren ama yakayı mutlaka sonradan örüp dikerim.
sağlıkla giyisin çok güzel olmuş

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım güzel örmüşsün ellerine sağlık. ben çocuklarıma küçükken buna benzer model örmüştüm.

yurdagül dedi ki...

ellerine sağlık zeynebim süveter harika olmuş sağlıcakla giyinsin yeğeniniz manken oğlumuzada çkk yakışmış kendiside çkk yakışıklı maşallah

Nilguntoys dedi ki...

ne güzel olmuş zeynep ellerine sağlık

mavilale dedi ki...

teşekkür ederim kızlar yorumlarınız beni çok mutlu etti

suzan hobi dedi ki...

ellerine sağlık zeynep hocam harika olmuş süveter ,yakışıklı delikanlımızda güle güle sağlıkla giyinsin inş