Pages

26 Oca 2022

Frida Blanket 3. motif

 


1) Sarı renkle 5 zincir çekip, halka yapıyoruz.. Halkanın içine 12 tane sık iğne yapıyoruz. 

2) Mor iple popcornlar yapılacak. Sık iğnelerin birine 5 tane ikili trabzan yapıyoruz. Sonrada popcorn yapacağız. Basit bir tekniği var. Daha önce yapmadıysanız you tube dan popcorn nasıl yapılır, kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlk popcorndan sonra bir sık iğneyi atlayıp diğerine geçiyoruz. Yine popcorn yapacağız. bu şekilde 6 tane popcorn yapılacak. Popcornların arasında 3 zincir var.

 
3) Kırmızı ipe geçiyoruz.  Popcornların arasındaki 3 zincirlere işlem yapacağız. Birinden girip 6 tane ikili trabzan yapıyoruz. Hiç zincir çekmeden diğer 3 zincirli kısma geçiyoruz. Bu şekilde her birine 6 tane ikili trabzan yaparak sırayı tamamlıyoruz. 

4) Pembe ipe geçiyoruz. Mor sırada popcornun olduğu tepe kısmına denk gelen ilmeği atlayıp, yanındaki ilmeğe 1 tane yarım trabzan yapıyoruz. Fotoğrafta göstermeye çalıştım. sırasıyla * 1 yarım trabzan, aynı yere 2 tane ikili trabzan, aynı yere 2 tane ikili trabzan, aynı yere 2 tane ikili trabzan, 1 tane yarım trabzan yapıp, 1 zincir çekiyoruz. sıradaki ilmek yine popcornun tepe noktasına gelmiş olmalı. Onu atlayıp, diğer ilmeğe geçiyoruz* yıldızların arasındaki işlemler 6 defa tekrar ediyoruz. 

5) Kırmızı ipe geçiyoruz yeniden. Aşağıda ördüğümüz pembeli sıranın her birinin tepesine iki minik yaprak yapacağız. Pembe sırada atladığımız, popcornun tepesinde kalan kırmızı ilmeğe girip uzun bir sık iğne yapalım. Pembe sırada yaptığımız tekli trabzan ile ikili trabzanın arasındaki ilmeğe girip sık iğne yapalım. aynı yere 1 tane yarım trabzan yapıyoruz. diğer ilmeğe aynı yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz. yana geçip 1 tane yarım trabzan yapıyoruz. yana geçip kaydırma yapıyoruz. yana geçip 1 tane yarım trabzan yapıyıoruz. yana geçip aynı yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz. yana geçip 1 tane yarım trabzan yapıyoruz. aynı yere 1 tane de sık iğne yapıyoruz. yine popcornun tepesinde kalan atladığımız ilmeğe geldik. oraya uzun bir sık iğne yapıyoruz ve bu işlemleri 6 defa tekrarlıyoruz. 

6) Mavi ipe geçiyoruz. Yaprakların yuvasını oluşturacağız. Motifin arkasına geçip, az önce uzun sık iğne yaptığımız kısma mavi iple bir tane sık iğne yapıyoruz. Yine fotoğrafladım. Anlaşılır olacaktır. 6 zincir çekip, tığa iki defa ilmek alıp, mavi iple yaptığımız sık iğneye giriyoruz, 1 tane üçlü trabzan yapıyoruz. 4 zincir çekip, mavi iple yaptığımız ilk sık iğneye kaydırma yaparak bağlıyoruz. arada 7 zincir var. bu şekilde 6 tane yuva yapacağız. 


7) Yeşil ipe geçip, yaprakları yapıyoruz. 7 zincirle geçtiğimiz aradaki zincirlerden birine sık iğne ile giriyoruz. 1 zincir çekip, mavi iple yaptığımız yaprağın yuvalarından ilkine ikili trabzan yaparak giriyoruz. Yuvalardan ilkine aralarında birer zincir olan 5 tane ikili trabzan yapıyoruz. Beşinci trabzandan sonra 3 zincir çekip trabzanın dibine kaydırma yapıyoruz. Tepede bir ibik yapmış olduk. Şimdi yuvalardan ikincisine geçiyoruz. zincir çekmeden trabzanla giriyoruz. yine aralarında birer zincir olan 5 tane ikili trabzan yapıyoruz.. 1 zincir çekip, ortada 7 zincirle geçtiğimiz kısma sık iğne ile giriyoruz. Bu işlemi 6 defa tekrar ediyoruz. 


8) Sarı ipe geçiyoruz. yaprakların arasında sık iğne ile geçtiğimiz kısma 5 tane ikili trabzan yapıyoruz. 7 zincirle diğer sık iğneli kısma geçiyoruz. bu işlem 6 defa tekrarlanacak. 


9) Mor ipe geçiyoruz. Sarı trabzanların ilk ikisinin arasındaki ilmeğe girip yarım trabzan yapalım. sonra sıradakine aynı yere 2 tane yarım trabzan, sıradakine aynı yere 2 tane ikili trabzan, sıradakine 1 tane ikili trabzan yapalım. 3 zincir çekip, sarı ile ördüğümüz sıradaki 7 zincirle geçtiğimiz yere sık iğne ile girelim. Bu işlemler 6 kere tekrarlayalım. 


10) Krem rengi ipe geçelim. Mor sırada aynı yere  iki tane yarım trabzan yaptığımız ilmeklerin ortasına fıstık yaparak başlayacağız. Fıstıklı sırayı diğer motiflerde detaylı resimledim. ikili trabzan yapacak gibi ilmek alıp, ikili trabzanın yarısını yapıyoruz. Tamamlamadan aynı yere bir kere daha trabzan yapar gibi girip, yine işlemi yarıda bırakıyoruz. bu şekilde aynı yere 3 tane yarım yarım yapıp bıraktığımız trabzanlardan tığda biriken 4 ilmeğin hepsini birden topluyoruz. 3 zincir çekip yandaki ilmeğe fıstık yap, 3 zincir çekip yandaki ilmeğe fıstık yap. 4 zincir çekip ortadaki sık iğnenin üstüne bir tane sık iğne yap. Bu işlemleri 6 kere tekrar et.


11) Kenar sırasına geldik. Siyah iple fıstıkların arasında kalan zincirler işlem yapacağız. Köşe oluşturmak için tam ortada kalan zincirden başlıyoruz. Fotoğrafta net görünüyor. Sırasıyla önce 5 tane yarım trabzan yapıyoruz. Sonra yaprakların arkasında kalan zincirler başlıyor. Bunlardan 4 tane birine 4 tane diğerine yarım trabzan yapıyoruz. Fıstıkların arasındaki zincirlere 5'er tane yarım trabzan yaparak sırayı tamamlıyoruz. 

12) Son sıradayız. Siyah iple devam ediyoruz. Fıstıkların arasında kalan ilmeğe aynı yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz, Köşe oluşturmak için. Sonra sırasıyla 8 tane ikili trabzan yapıyoruz. Yaprakların tam ortasına denk geldik. Dokuzuncu trabzanı yaprakların tepesine yaptığımız ibiği de alarak sabitliyoruz. Tığa bir ilmek aldık ama üçlü trabzan yapar gibi çıkıyoruz. ilmek aşağıda kalmasın diye. Yine sırasıyla 8 trabzan yapıyoruz. köşeye geldik. Aynı yere 3 tane trabzan yapıyoruz. Sıra bitene kadar devam ediyoruz.

Bu motiften 4 tane örmemiz gerekiyor.   

En kısa zamanda diğer motifleri de halledeceğim inşallah.

Selametle...

3 yorum:

EĞİTİM PINARI dedi ki...

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Mavilale. Bu arada yeni bloğum saymuallim.blogspot.com hakkında sizi bilgilendirmek istedim. Ders ders oluşturduğum pratik bilgilerin öğrencilerimize faydalı olabileceğini düşünüyorum. Sevgilerle:)

Derya dedi ki...

Gerçekten bu tazr örgülere elin fevkalade yatkın Zeynepcim çok güzel örüyorsun, ben denedim denemesine de valla beceremiyorum bunu da kabullendim artık, daha basit şeylerle oyalanıp duruyorum, ellerine sağlık...

deeptone dedi ki...

merhabaaa geçerken uğradım, tatilin iyidir umarıms :)