Pages

14 Eki 2019

Derya'nın güzelliği

selamlar
sevgili ezginin başlattığı, azimli ve kararlı  arkadaşların bitirip harikalar yarattığı battaniye macerasını kendimce yeniden başlattım. daha önce paylaşmıştım bu bilgiyi sizinle. sevgili gonca ve sevgili nilgün bana eşlik ediyor. biz kendimizce 100 günde 100 motif dedik. bugün 14 gündür, her gün bir motif ördüm. umarım hiç falso vermem. 




etkinliğe yeniden başlamaya karar verdiğimi buradan paylaşınca sevgili derya battaniyem için motif göndermeyi teklif etti. kargo takipten bugün geleceğini anladım. öğleye kadar bekledim ama gelmedi. öğleden sonra dersim vardı, mecburen kalkıp okula gittim. hemen ilk dersten sonra kargocu aramaz mı. adama aşk olsun diyecektim neredeyse :)) bizim evin önünde bir dolap var. onun üstüne bıraktı. ders bitene kadar tabiri caizse sabrım suya damladı. :))) bir heyecan eve geldim kargo paketini açınca karşıma çıkan güzellik, heyecanımın boşuna olmadığını gösterdi bana.


paketin güzelliği aklımı aldı. yırtmamak için bin itina ile açtım. paketin dışı başka güzeldi, içi başka. o minik cüzdanlar o kadar büyük bir emek ve özenle hazırlanmış ki. insan bakmaya kıyamıyor. motiflerin modeli renkleri çok zevkli seçimler. hele o lavanta kesesi. mis gibi kokusu odaya yayıldı. motifleri paketlediği ip bile bir özenin işareti. nasıl mutlu oldum anlatamam. deryacığım günüme güzellik katın canım. Rabbim senide hiç ummadığın yerden sevindirsin inşallah.



bugün bu paketin sevinciyle ayaklarım yere basmadan dolaşıyordum. aklıma motif kelimesinin  sözlük anlamına bakmak geldi. biz felsefeciler kavramlara takık tiplerizdir. :))
"motif: kendi başlarına bir bütün,bir birlik olan ve yan yana gelince bir bezek, süs oluşturan süsleme ögelerinin her biri" diye tanımlanmış.
insanları düşündüm. aslında bizlerde birer motifiz bence. hem kendi içinde bir bütünüz, hem büyük insanlık desenini bir parçası. bazen bazı motifler yan yana hiç yakışmaz malum. yok olmadı bu bununla deriz. Değiştiririz. bazı motifler ise yan yana gelince ortaya muhteşem bir uyum çıkar. göz okşayan, ruha iyi gelen sonuçlar. hepimiz yanına yakıştığımız motifleri buluruz umarı. birlikte uyumlu olduğumuz motifleri.

bu arada " tanrı tedbil-i kıyafet gezer" bitti. sonu biraz yeşilçam tadındaydı, çok tatmin etmedi ama süreç o kadar güzeldi ki, o kadar kusur kadı kızında da olur dedim ve beğenilenler listesine aldım zihnimde. şimdi öğrencilerimle oluşturduğum okuma grubuyla "çalıkuşu"nu okuyorum yeniden. yüzümde koca bir gülümsemeyle. hem feride'nin çılgınlıklarına, hem benim kitabı ilk okuduğum dönemlerdeki ruh halimi hatırladıkça gülmemek mümkün değil çünkü. güzel bir hafta olsun. 

selametle....

6 yorum:

uzmanamator dedi ki...

Ne gğzel bi paketmiş, güzellikler güzel insanları bulurmuş canım benim

*mehtap dedi ki...

ne kadar güzel bir paket,hem içi hem dışı.dediğine katılıyorum hepimiz ayrı bir motifiz,birleşince güzelleşiyoruz.

mavilale dedi ki...

teşekkür ederim haticem. deryacım muhteşem bir işe imza attı. ömrümce unutamam sanırım

mavilale dedi ki...

hoş geidin mehtap. teşekkür ederim güzel yorumun için

ezgi dedi ki...

Motif ile ilgili ne kadar doğru ne kadar da güzel bir düşünce.. Çok sevdim, öyleyiz gerçekten..

Derya'cığımın da ellerine sağlık, ne güzel şeyler hazırlamış. Kocaman sevgilerimle

mavilale dedi ki...

hoş geldin ezgicim. teşekkür ederi. iyi ki yeniden blog yazmaya başladım. hayatıma yeni güzel insanlar katıldı. :)