Pages

6 Oca 2022

Yıl Böyle Başladı.....

Selamlar 

Bir ilki deniyorum şu an, telefonumdan blog için yayın hazırlıyorum. Heyecan dorukta 😄

Burası Kayseri Şehir Kütüphanesi. Meryem Ana Kilisesi olarak bilinen bina restorasyon çalışmasının ardından kütüphane olarak hizmet vermeye başladı.



Son derece zevkli bir okuma ve ders çalışma mekanı. Gençler fırsatı değerlendiriyor. Ne zaman gitsek pandemi koşullarına rağmen ders çalışan ve kitap okuyanlarla dolu. 






Sömestr tatilinde üniversite öğrencilerinin evlerine gideceğini umuyor ve yer bulma sorunu yaşamadan bu zevkli mekanda biraz daha fazla zaman geçirmek istiyorum. Umarım gerçekleşir. 


Frida Blanket'la ilgili duyurum nedeniyle ilk paylaşımım motif açıklaması olsun istemiştim. O nedenle teşekkürüm biraz gecikti. Sevgili Buket yani Pelin Pembesi, güzel kalbini paket edip, Kayseri'ye göndermiş. Buketciğim eline, emeğine, gönlüne sağlık canım. Çok mutlu oldum. Ocak ayı okuma listem dolu ama şubat ayında mutlaka okuyacağım ikisini de. 💖


Okuma listesinden bahsetmişken, yeni yılın ilk kitabı, Kehribar Geçidi. İnstagramdan dostum sevgili Çiğdem'le beraber okuyoruz. Gerçi bu hafta ben üzerinize afiyet biraz griple mücadele ediyorum. O nedenle çok yol alamadım ama inşallah gelecek hafta içinde bitireceğim. 


Peki dost sohbetlerinden ne haber derseniz; yılın son buluşmasında Sevgi ile Emirgan Parkına gittik. Sohbet ettik, benim yeni projem için yardımcı oldu sağ olsun. Beyin fırtınası yaptık. Keyifli bir pazar oldu. 


Yılın ilk kutlaması Nilgün canın doğum günü kutlaması oldu. Motif grubumun sevgili patronu Nilgün💖 Nilgün'ün sendeki tanımı ne diye sorsanız, koca yürekli bir sevimli kadın derim. Herkesi ince ince düşünür. Hiçbir özel günü kaçırmaz. Gönlü zengin bir dost. 

O güzel kalbi bizden yana mutlulukla dolsun istedik. Haftalar öncesinden organizasyonlar yapıldı. Nilgün can İstanbul'da. Bizim Şüheda'da İstanbul'da olunca işimiz kolaylaştı. Biz yarım elma gönül alma kabilinden hediyelerimizi Şüheda'ya gönderdik. O da doğum gününde "abla biraz konuşalım mı" deyip, mekana çağırdı ve gerisi büyük sürpriz, başarabildikse büyük mutluluk. 


Bunlarda işbirlikçi ekip.😍
 Yıl güzel başladı, maşallah. Ben böyle söyleyince, hasta başladı aslında diyor eşim ama hastalıklar hep var. Önemli olan gönül hoşluğu. Gönül hoş başladık şükür. İçimde koca bir umut var yaşama dair. Ondan sebep Japonların mutluluk kumbarası uygulamasına bile başladım. Baktım tele her bir şeyin fotosunu çeken ben mutluluk kumbarasının fotosunu çekmemişim. Bir daha ki paylaşıma artık o da.
Selametle....
 

6 yorum:

dlkgzr dedi ki...

kütüphane cok güzelmiş , umarım bir gün bende ziyaret edebilirim.

Bir Edip dedi ki...

Cep telefonundan bloğa yazı girmek biraz zor olmakla birlikte imkansız değil. Yaklaşık bir yıl kadar sadece telefondan yazı yazmak zorunda kalmıştım. bilgisayarda yapılan her şeyin cep telefonu ile de yapılabildiğini deneyerek gördüm. Biraz fazla zaman harcamak gerekiyordu, o kadar.

Böyle görkemli bir kilisenin kütüphaneye çevrilmiş olması garip geldi bana. Hemen empati yapmaya çalıştım. Bir caminin kütüphane yapılmasına gönlüm elverir miydi, diye. Olabilir diyemedim. Bence yanlış bir karar olmuş. Keşke sadece müze ziyarete açık bir kilise olarak kalsaymış. Özellikle ikinci fotoğrafa bakarak buranın Süleymaniye Camii olduğunu hayal ettim ve birilerinin orayı kütüphaneye çevirdiğini düşündüm. Vicdanım sızladı. Olmamış.

mavilale dedi ki...

Sevgili Bir Edip, yorumunuz için teşekkür ederim. Aktif cemaati olan bir kilise olsa size sonuna kadar katılırım. Bence bir ibadethanenin ruhuna en çok yakışacak şeye dönüştürülmüş durumda.

uzmanamator dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş dolu dolu, muhteşem fotoğraflar, biz burdaki şehir kütüphanesini sevmedik çok çok küçüktü üzüldüm bile hatta, ama üniversite öğrencileri için harika mekan, çay çorba ücretsiz masa da buldun mu harika

Derya dedi ki...

Kütüphaneye bayıldım doğrusu, mekan inanılmaz güzelmiş, umarım bir gün görebilme fırsatımız olur. Henüz hiç gelmedik Kayseriye. Buketin şahane paketlerinden bir atne de ben aldım ne şanslıyız :) Yıl çok güzel başlamış dilerim öyle de daha da güzelleşerek devam etsin inşallah Zeynepcim..

pelinpembesi dedi ki...

Endülüste tüm camiler kilise oldu. Bizde de olan kilişeler genelde ya bakımsız ya ziyarete açık. Böyle çift yönlü kullanım bence çok iyi bir fikir. sonuçta cemaati yok. yalnız bu kütüphaneye ba yıl dımm!
orada yaşasaydım zamanımın çoğu orada geçerdi. Minik paketime mutlu olman beni de memnun etti.