Pages

20 Eyl 2020

En İyi Arkadaşım Evleniyor


Selamlar 
Kızımın arkadaşı bizde kalıyor demiştim hatırlarsanız, o nedenle kendi zevklerime çok zaman ayırabildiğim söylenemez. Onlarla takıldım bu hafta. Çarşamba günü akşamı kızımda, misafirim de gitti. 
Kızım İstanbulda kalan eşyalarından ihtiyacı kadarını ve ders kitaplarını almak için bir haftalığına gitti. Salı günü dönecek. Malum, malesef eğitim uzaktan olmak zorunda hâlâ. Yeri gelmişken sosyal mesajımızıda verelim, Allah için dikkat edelim lütfen. Eğitime uzaktan devam etmek hem çok zor hemde verimi tartışılır. 

Kızlar gidince şöyle esaslı bir temizlik yapmak gerekti. Çarşamba, perşembe yoğun canlı dersim olunca, temizlik işi cumaya kaldı. Sabah erkenden süpürge çalıştırmamaya özen gösteririm ben. Sonuçta apartman hayatında dikkat edilmesi gereken asgari nezaket kuralları var, riayet etmeli. Sabah erkenden kalkmak genelde alışkanlığım, öyle olunca ben temizliğe ütüyle başlarım. Ütü yaparkende, yardımcım genelde film seyretmek olur. Bu hafta etkinlik filminide ancak o zaman aralığında seyredebildim. 

En iyi arkadaşım evleniyor, çok eski bir film. Belkide 20 yıl oldu ben seyredeli. Kızımız aşık olmayı sahip olmakla karıştırınca, olanlar oluyor. Bitmiş ve başarılı şekilde dostluğa evrilmiş eski bir ilişkisi var. Adam evlenmeye karar verince, oyuncağı elinden alınmış çocuk psikolojisine giren kızımız, tam bir makyevelist bakış açısı ile sınırsız bir saldırganlığa bürünüyor. Michael ve Kimberly^nin arasını açmak için çevirdiği numaralar, bazen sizi güldürüyor, bazen kızdırıyor. 

O değilde filmdeki düğün hazırlıkları bana hep, bizde bu işlerin çok kötü yapıldığını hatırlatıyor. Mobilya için kavga eden aileler yok mesela. Bu hediye işleri için kız evinde şirin bir toplantı var. Çok sevmiştim. 

Uzun zamandır düşündüğüm bir şeyi yazacağım artık buraya. Belki başka birileride katılır fikrime. Şu bizim düğünlerdeki hediyeleşme işi çok ilkel değil mi ya. Şöyle bir sistem olsa. çiftler, beğendikleri eşyaların bulunduğu mağazalarda bir defter açtırsa. Düğüne davet ettikleri insanlara bu mağazaları duyursa, Düğünde çifte hediye alacaklar o mağazalara gidip çift adına açılmış defterlere, ne kadar hediye edeceklerse o kadar ödeme yapsa. daha pratik olmaz mı.  Siz ne dersiniz. 


Güz okuma şenliği devam ediyor. İkinci kitabı an itibariyle bitirdim. Bu kadar bilimsel bir konu, bu kadar eğlenceli anlatılırdı. Kahkalarla okudum. Pratik hayat dersleride var. Beğendim. Sırada HAY serisinden Gılgamış Destanı var. Bu kitabıda bitirirsem eylül için hedef tutmuş olacak.

Selametle....

 

9 yorum:

uzmanamator dedi ki...

yabancılarda öyle biliyorsun di mi amerikada bi çok evlilik mağazası o şekilde işliyor gelin damat gidip listelerini oluşturuyor hediye alacak olanlar da o listeden bişei ödüyor ya da belki bir miktar para veriyor bilmiyorum ama genelde eşyayı alıyor dye biliyorum , bu filmi ben de çok severim bir kaç kez izlemişliğim de var hani :)

Yüreğimin İklimi dedi ki...

ben de ancak dün izleyebildim filmi. Kitap ilginçmiş yorumunu beklerim.

deeptone dedi ki...

pretty woman, notting hill bi de bu, mutluluk filmleriim :) iyi olabilir tabii, biz daha oralara gelmedik, artık hediye de zor, altın yerine 200 tl takılıyo, hediye kim alcak artık yaa, karnımızı zor doyurcaz yakında :)

Bucanni dedi ki...

"Düğünde çifte hediye alacaklar o mağazalara gidip çift adına açılmış defterlere, ne kadar hediye edeceklerse o kadar ödeme yapsa. daha pratik olmaz mı. Siz ne dersiniz. "

Süper fikir ;)

deeptone dedi ki...

melhabağğğğ :)

Mor Düşler Kitaplığı dedi ki...

Düğün hediyesi konusunda söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Herkes kafasına göre bir şey alacağına ihtiyaç olan şeyler alınsa çok daha faydalı olur.
Filmi izlememiştim, merak ettim :)

deeptone dedi ki...

başınız saolsun yaaa. Allah kolaylık versin.

Bigudili Anne Blogger dedi ki...

Yurtdisinda hem evlilik, hem ebeveyn olma hazirliklari, hatta doğum gunu partileri dahil birçok şey, bu sekilde bir wishlist hazırlayarak duyuruluyor. Ben de fikrinizi katılıyorum, blogunuzu takibe aldim. Sevgiler bıraktım buraya.

deeptone dedi ki...

merhabaa.