Pages

15 Oca 2022

Frida Blanket 2. Motif Açıklaması

 Selamlar

Kul kurar kader gülermiş. Her hafta bir motif açıklaması yapmayı planladım ama hesapta olmayan şeyler oldu. Geçen hafta ağır bir grip geçirdim.  Doktor antibiyotik de yazdı ama ciğerlere inmesini engelleyemedik. Ben her grip olduğumda korkarım, kronik değil ama kronikleşme yolunda giden bronşit olmaya meyyal bir bünyem var. Malesef iyileşmeyi başaramadım ve nüksetti. Bu haftam geçen haftadan daha yoğun ve ağrılı geçti. göğsüm ve sırtımda dayanılmaz ağrılarım oldu. Her zamankinden daha az öksürüyorum ama ağrılar her zaman ki gibi. 😔 

Neredeyse ikinci yılına girecek salgın sürecinde hem covide yakalanmadım hem de hiç test verecek noktaya gelmemiştim. Geçmeyen grip hali olunca testi verdik. Çok şükür covid değilim ama dediğim gibi bronşlar dolu ve şu an bunları yazarken bile halsizlik devam ediyor. 😟

İki haftadır en iyi günümdeyim. Bende daha fazla gecikmeden ikinci motifi de açıklayayım istedim. 

1) Mor iple 5 zincir çekip, halka yapıyoruz. içine 12 tane sık iğne yapıyoruz. 


2) Kırmızı ipe geçiyoruz. Her sık iğnenin üstüne 2 tane ikili trabzan yaparak,24 tane ikili trabzan yapıyoruz. 


3) Pembe ipe geçiyoruz. trabzanların üstüne bir çift bir tek olmak üzere sık iğne örüyoruz. 


4) Mor ipe geçtik. alt sırada çift sık iğne yaptığımız bölümlerden birine giriş yapıp sırasıyla *1 sık iğne, 1 yarım trabzan, aynı yere 2 tane ikili trabzan, aynı yere 2 tane ikili trabzan, 1 tane yarın trabzan, 1 tane sık iğne * yapıyoruz. yıldızların arasını 6 defa tekrar ediyoruz. 


5) Kırmızı ipe geçiyoruz. Mor sırada iki tane sık iğne yanyana ördüğümüz kısımlardan birinin içine girip, * 1 sık iğne, 1 yarım trabzan, aynı yere 2 tane ikili trabzan, 1 tane ikili trabzan, 1 tane ikili trabzan, aynı yere 2 tane ikili trabzan, 1 tane yarım trabzan, 1 tane sık iğne * yapıyoruz. yıldızleın arasını 6 defa tekrarlıyoruz.

6) Pembe ipe geçiyoruz. Baştan belirteyim bu sıra biraz dikkat isteyen bir sıra. Resimleri dikkatli inceleyelim derim. İlk fotoğrafta önden girip trabzan yapacağım ilmeği belirtmeye çalıştım. Alt sıralarda pembe iple sık iğne geçtiğimiz sırada bir çift bir tek sık iğne örmüştük. Çiftlerin arasındaki tekli sık iğneye işlem yapılacak sırası gelince. 


Başlayalım bakalım :) Kırmızı ile ördüğümüz sırada iki yaprağın arasına kalan kısıma bakalım şimdi sağ tarafta kalan yaprakta çift trabzan yapılmış kısımın sağ tarafında kalan ilmeğe girip 1 tane sık iğne yapalım. sonra tığın üstüne ilmek alıp, aşağıda sık iğne geçtiğimiz pembe sırada resimde belirttiğimiz gibi çift sık iğnelerin arasında kalan tekli sık iğneye önden girip ikili trabzan yapalım. şimdi sol taraftaki kırmızı yaprakta tekli trabzan yaptığımız ilmeğin sağında kalan ilmeğe 1 tane sık iğne yapalım. sonra sırasıyla 6 defa çift sık iğne yapalım. yani toplamda 12 sık iğne örmüş olacağız. Sıradaki ilmeğe 1 tane sık iğne yapalım. şimdi yine az önceki yaptığımız gibi aşağıdaki pembe sıradan çift sık iğnelerin arasında kalan tekli sık iğneye önden girip ikili trabzan yapalım. Sıra bu şekilde tamamlanıyor. Emin olun anlatması zor örmesi kolay bir sıra. elinize ipi tığı aşıp, fotoğrafları takip ettiğinizde su gibi akacak :))  



 7) Mavi ipe geçiyoruz.. Az önce alt sıradan ilmek alıp trabzan yaptığımız yerin arkasında kalan sık iğneye girip, bir tane sık iğne yapıyoruz. 7 zincir çekip, zincirin üstüne sırasıyla 1 sık iğne, 1 yarım trabzan, 1 ikili trabzan, 1 ikili trabzan 1 tane üçlü trabzan, 1 tane daha üçlü trabzan yapıp 5 zincir çekiyoruz ve diğer kısma geçiyoruz. 6 defa tekrar edeceğiz. 



8) Yeşil iple devam edelim. Mavi iple geçtiğimiz sırada, zincirin üstüne ördüğümüz yerin tepe noktasına girip aynı yere 3 tane sık iğne yapalım. sonra sırasıyla 6 tane sık iğne yapıp aşağıya doğru inelim. 5 zincirle geçtiğimiz kısıma geldik. oraya da önce 1 tane sık iğne sonra 3 zincir, sonra 1 tane daha sık iğne yapalım. az önce mavi iple ördüğümüz yaprağın simetrisini yapacağız şimdi 1 tane üçlü trabzan, 1 tane daha üçlü trabzan, 1 tane ikili trabzan, bir tane daha ikili trabzan, 1 tane yarım trabzan, 1 tane sık iğne. tepe noktasına geldik. aynı yere 3 tane sık iğne. bu işlemleri 6 defa tekrarlayacağız. 



9) sarı ipe geçtik. yaprakların arasınba 3 zincir çekerek oluştudruğumuyz yuvalara 5 tane ikili trabzan yapıyoruz. 7 zincir çekip diğer yuvaya geçiyoruz. 


10) krem rengi ipe geçtik. ördüğümüz sarı trabzanların baştan ve sondan birer tanesini atlayıp, ortadaki üç trabzana işlem yapacağız. Diğer motifte anlattığım fıstık yapma işlemi vardı. ikili trabzan örecek gibi üstüne ilmek alıp, yarısını örüyorduk. kapatmadan bu mantıkla aynı yerer 3 kere işlem yapıp. sonrada hepsini birden topluyoruz. birinci motifte fotoğraflara bakabilirsiniz. araya 3 tane zincir çekip  diğer ilmeğe geçiyoruz. Bu şelikde 3 tane fıstık yap arada 3 zincir. 3 fıstıktan sonra 3 zincir çekip, 7 zincirle geçtiğimiz yerin ortasına bir tane sık iğne yapıyoruz. yine 3 zincir çekip, diğer sarı trabzanlı kısıma geliyoruz. fotoğraflar açıklayıcı olur diye düşünüyorum.


11) siyah ipe geçiyoruz. yaptığımız fıstıkların arasına 5'er tane yarım trabzan, yaprağın arkasında kalan zincirlere 4'er tane yarım trabzan yaparak sırayı tamamla.



12) 5'erli trabzanla geçtiğimiz yerlerin tepe noktasında aynı yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz. devamında her ilmeğe birer tane ikili trabzan yapıyıoruz. 8 tane trabzan yapınca yaprağın arkasında kalan kısmın tam orta noktasına geliyoruz. Burada yaprağın tepe noktasından tutturup bir kere ilmek alıp üçlü trabzan şeklinde örüyoruz. Trabzan düşük kalmasın diye. sonra yine sırasıyla 8 trabzan yapıyoruz. geldik köşe noktasına aynıu yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz ve sıra bitene kadar tekrar ediyoruz, anlatılan kısmı. 

Bu motiften 6 tane öreceğiz. 

Gecikme için yeniden özür dilerim. En kısa zamanda 3. motifin açıklamasını da hazırlamayı umuyorum. 

Selametle...


2 yorum:

  1. Renkler ve motif çok güzel görünüyor. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Selam, çok hoş bir blogunuz var takipteyim :). Rica etsem sizde bloguma bi göz atıp en altta bulunan 'Okuma Listene Ekle' kısmından blogumu takip eder misiniz ?

    YanıtlaSil