Pages

4 Tem 2022

Frida Blanket 6. Motif Açıklaması

Selamlar
Evdeki hesap çarşıya uymadı. Epey geç kaldım ama Frida battaniye bayrama kadar bitecek  inşallah.  Renkli motifler bitmişti. Düz renk motifleri ben bu defa siyah yapmaya karar verdim. Orijinalinde bu motifler koyu mavi tonlarında tonlarda. Hadi başlayalım...


 Diğer motiflerde açıkladığımız gibi popcornlu motifi yaparak başlıyoruz. Orijinalinde bu motif sarı krem. :) 

  3 zincirlere 5 tane tekli trabzan yapıyoruz. Aralarında 1 zincir var.

   Artık ikili trabzanla devam edeceğiz. 5 tane tekli trabzanın başında ve sonunda artırma yaparak 7 tane ikili trabzan yapıyoruz. Aralarda yine 1 zincir var.

 Yine ikili trabzan devam edecek. Başta ve sonda artırarak 9 tane ikili trabzan yapıyoruz. Aralarda 1 zincir olacak.

  Bu sıra model değişecek. Artırma yaptığımız kısımlarda yani başta ve sonda eksiltme yapmaya başlıyoruz. Dolayısıyla alt sıradaki 9 trabzan,  7 trabzana düşecek. 1 zincirle geçtiğimiz kısımla geldik. 3 zincir çekip, sık iğne yapıyoruz. Yeniden 3 zincir çekip eksiltme yaparak devam ediyoruz.  Sıra sonuna kadar devam ediyoruz. 


Eksiltmeler devam edecek, Yani 7 trabzanı 5 trabzana düşüreceğiz. Aralarda 3 zincir çek ilk bölüme sık iğne yap, 3 zincir çek diğer bölüme sık iğne yap.  3 zincir çek eksiltmeye devam et.  Sıra sonuna kadar. 


  Eksiltmeye devam ederek sırayı tamamlıyoruz. Trabzanlı kısım 3 tane kalacak. 


Bu sırada köşeleri oluşturacağız. Sırayı yarım trabzan yaparak tamamlayacağız. Alt sırada 3 tane kalan trabzanların ortasına aynı yere 5 tane yarım trabzan yapıyoruz. 
Şimdi zincirli kısma geçiyoruz 3 yarım trabzan ilkine 3 yarım trabzan ikinciye yapıyoruz. Tam ortaya geldik. Alt sırada yaptığımız sık iğnenin üstüne 1 tane yarım trabzan yapıyoruz. Sonra yine zincirle geçilen kısımlara 3'er tane yarım trabzan yapıyoruz. İşlemleri tekrar ediyoruz. Fotoğrafı dikkatle inceleyiniz. 


Geldik son sıraya. Bu sıra ikili trabzanlardan oluşuyor. Alt sırada 5 tane yarım trabzan yaptığımız yerin tam ortasına aynı yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz. Geri kalan trabzanlar tek tek yapılacak. 17 trabzan yaptıktan sonra yine köşe gelmesi lazım, her şeyi doğru yaptıysanız :) 
Bu motiften 4 tane yapılacak. Yarın inşallah yarım motifi de örmeye çalışacağım. 
Selametle.

4 yorum:

uzmanamator dedi ki...

eline sağlık çok net anlatmışsın :) çok güzel çiçekler bu renkler de yakışıyor

deeptone dedi ki...

pekiiii kolay gelsin, teşekkürleer :)

deeptone dedi ki...

iyi bayramlaar :)

Yüreğimin İklimi dedi ki...

Yaptım diğer motifleri bekliyorum