Pages

30 Eki 2020

İmplant Sürecim 1


Selamlar
Hayırlı cumalar efendim. Baştan belirteyim, bu yazı neredeyse online :)) Yani, olmuş bitmiş bir şeyi değil, aktif olarak devam eden bir süreci anlatacağım. Uzun bir yola çıktım, sizi de dahil etmeye karar verdim. 

Bu aşamaya nasıl geldin derseniz, genetik yatkınlık her şeyin özeti gibi. Annem ve babam çok genç yaşlarından beri protez diş kullanıyorlar. Benimde ilk maceram üniversite son sınıfta, üst çenede sol taraftan önde bir dişin kırılması ile başladı. Hem de hiç sinyal vermeden. Hain içten içe çürümüş, bir gün yemek yerken çat diye kırıldı. Ağladığımı hatırlıyorum uzun uzun. Tabi mecburen kaplama yapıldı. Sonra hamilelik sürecinden ne hatırlıyorsun derseniz, üç ay süren mide bulantısı ve ona eşlik eden diş ağrısı. Otuzlu yaşlarıma geldiğimde, neredeyse her sene bir ya da bir kaçına kanal tedavisi yapılmış bir ağız dolusu dişim vardı. Ama ağrılı. O süreçte Bitlis Tatvan'dayız. Süleyman abi ( o kadar çok muhatap olduk ki doktorla artık, ilişkimiz level atladı, abi demeye başlamıştım ) alt ve üst çenede arka taraflara kaplama yapmıştı. Çoookkk uzun yıllar kullandım o kaplamaları. Tamam, kendi dişim gibi değildi, ama ağrılı acılı günlerim bitmişti, unutmuştum o zamanları. Bundan beş yıl öncesine kadar.

Beş yıl önce, yeni evimize taşındığımız süreçte, alt çenede yine korkunç ağrılar başladı. meğer kaplamanın altındaki dişler isyan bayrağı açmış. Bu defa Burak'la tanıştık. Burak, gencecik bir diş hekimiydi. Annesi öğretmenmiş. Kendine has tarzı olan, işine kendinden unsurlar katan bir gençti. Her gittiğimde, bilgisayardan müziğini açar, hadi başlayalım hocam derdi. Eli hafifti, sabırlıydı. Ben uyuşmadan önce mutlaka sohbet ederdik. Bazen müziklere beraber karar verirdik. Çok güldük çok eğlendik birlikte. Böyle insanları çok seviyorum. Acılı bir süreç, Hatta alt çene olduğundan sanırım, dilim sürekli yara olurdu. ama dişçiye bir gün nefretle gittiğimi hatırlamıyorum. Eşime bile "bugün Burak'la randevum var" diyordum. :))
O süreçte benim alt çenedeki kaplamanın altındaki dişler, çürümeye başlamıştı. Burak, "hocam implant yapmalıyız bunları" dedi, ama okul açıktı, o zaman maske takmıyorduk ve ben üç dört aylık süreyi dişsiz nasıl geçiririm diye kabul etmedim. Burak'ta kaplama yapalım ama  dört beş yıl ancak idare eder demişti. O zaman bir kurtuluş gibi gelmişti bu fikir. Yaptık kaplamayı. Beş yıldır da kullanıyordum ama iki ay önce yeniden sinyal verdi. Alt çenede iki tarafta iltihaplandı.  üç defa antibiyotik bitirdim. hatta bir hafta penisilin tarzı bir iğne oldum. Kaplamalar söküldü. alttaki her iki tarafta toplam 5 diş çekildi. Burak yüksek lisans yapmak için Ankara'ya gitti. Malesef onunla devam edemiyorum. Şimdi doktorumun adı Murat. Biraz aceleci, iğneyi yapar yapmaz uyuşmadan başlamak istiyor. İki defadır, daha uyuşmadı diyerek durduruyorum. Ama eli çabuk, oyalanmayı sevmiyor. Sağ taraftan üç tane diş çekmiş, fark etmedim bile. Bitti geçmiş olsun dediğinde şaşırdım kaldım. :) 
Şimdi malesef, alt çenede önde beş tane diş kaldı. Üst çenede de sıkıntılar var ama çekim işlemi yok. O yüzden beklemede. 7 Kasım'da muayene var. Yaralarım iyileşmiş olursa, iltihaplı durumu atlattıysak, implant için çene cerrahı ile görüşeceğiz. 

Şimdilik yeme içme problemi yaşamıyorum. Önde dişlerim olduğu için. Daha küçük lokmalarla sorunu çözüyoruz. Ameliyat sonrası ne olur şu an bilmiyorum. Şimdilik bu kadar. Selametle....

8 yorum:

Beyaz Yakalı dedi ki...

Çok geçmiş olsun, diş maalesef benim korkarak yaklaştığım bir konu. Bir atlatabilsem korkumu :))

Nesha dedi ki...

Geçmiş olsun implant sıkıntılıdır ama ömürlüktür.

Yüreğimin İklimi dedi ki...

Çok geçmiş olsun, ben dişçiden korkuyorum ama el mahkum gidiyoruz hep.

oytunla hayat dedi ki...

Sağ üste yakınlarda 4 düşlik implant köprü yaptırdım yakınlarda. Benimki çok uzun sürdü evde olduğumuz zamanlara denk geldiği için. İnşallah en kısa sürede ağrısız sancısız atlatırsınız.
Ben pek ağrı yaşamadım, dikişli dönemlerimde bile. Ama tabi dişsiz gezmek ve dişsiz yemek yemek oldukça sıkıntılı. acil şifalar diliyorum ♥

Gecenin düşleri dedi ki...

Bir kaç dolgu yaptırdım sadece. Pek diş ağrısı da çekmedim ama dişçi korkulu rüyam yine de. Allah sabırlar versin...

deeptone dedi ki...

ayyyy geçmiş olsuuun çabuk bitsiiin :)

pelinpembesi dedi ki...

ayy neler çekmişsin, Allah kolaylık versin. Diş işleri hele implant
çok çileli işler. olunca bir daha sorun yaşamazsın ama.

İmplant Akademi dedi ki...

İmplant diş yaptırmakla çok iyi bir karar vermişsiniz. Bir süre dişsiz kalıyor gibi hissediyorsunuz fakat sonra eskisinden daha güzel bir gülümsemeniz ve dişleriniz oluyor. O kadar güzel de anlatmışsınız ki, gerçekten soluksuz okudum. Yakında sıkıntılarınızın geçeceğine emin olabilirsiniz. Dişlerinizin implant tedavisini yaptırdıktan sonra periyodik implant bakımını da mutlaka yaptırın.