Pages

25 Kas 2011

ekose şal ördüm


günaydın canlarım
nette görüp çok beğendiğim bir modeldi. enini boyunu ayarlayamam diye düşündüğümden cesaret edemiyordum. okuldan arkadaşım nimetin yengesi örüp ona  hediye etmiş. artık modeli yakından görünce yapması kolaylaştı. yalnız ben şala kendi yorumumu kattım bu şallar batik ipten yararlanarak yapılıyordu malum ben beğendiğim üç rengi kendime göre belli bir sistemde ördüm ipleride aynı sistemle geçirdim ve ekose şala mavi lale yorumunu katmış oldum. 
bu arada dün yoğun olduğumdan nete giremedim. fakat kendimin ve tüm meslektaşlarımın ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlu olsun. sağlıkla geçireceğimiz bir meslek hayatı diliyorum tüm öğretmenlere.


gelelim şalın açıklamasına. ben işlemeyi denk getirmek için 63 kafes başladım. arkadaşımın şalı 60 kafes başlanmıştı. ama bayağ enli oldu. ben bir daha örecek olsam 50- 55 kafesten fazlasını yapmam eğer batik iple örecekseniz 50 yeter ama benim şal gibi yapacaksınız. hesaplayın 50 üstündeki ilk rakamda durun. ipim nako moher ama alize daha tüylü olduğu için daha şık olurdu. metal tığların 0 numarası ile ördüm. 2 zincir üçlü trabzan mantığı ile yaptım. ben 165 sıra ördüm ama bunu siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. batik iple örecekseniz hiç koparmadan örün, ben 5 sıra koyu kahve 2 sıra krem 5 sıra koyu kahve 5 sıra açık kahve 5 sıra koyu kahve 2 sıra krem mantığıyla ördüm. 
işlemesine gelince şalı yere serip boyunu ve püskülünü ayarladım her kafese 4 kat iplik gececek. 4 kat ipi kalın bir çatal iğneye bağladım hasır örer gibi kafeslerin içinden bir alttan bir üstünden ipleri geçirdim. yandaki kafese geçtiğinizde bir önceki sırada altta kalan üste üste kalan alta geçecek şeklinde ayarlayın. benim gibi örecekseniz tıpkı kafesleri ördüğünüz sırayla işleyin batik iple yapacaksanız aynı ton renkleri bir araya getirerek 10 kafes işleyin sonra diğer renkle 10kafes işleyin.


bu da arkadaşımın şalı fikir olsun diye ekledim. yapması anlatmasından kolay bir şal emin olabilirsiniz. herkese güzel bir gün diliyorum canlarım allaha emanet olun

23 Kas 2011

dikişsiz bebek süveteri

güneydın canlarım
bugün dersim geç başlıyor o nedenle nette biraz vakit geçirmek ve hafta sonu ördüğüm süveteri paylaşmak istedim sizlerle. aslında tığ işi şal örüyorum ama hafta sonu şalın ipi bitince bende komşumda gördüğüm bu kolay ve kullanışlı süveteri yaptım hafta sonunda. çabucak bitiyor.bu ölçüler bayağ küçük olduğu için 1 yumak ip bile giitmedi.

buda süveterin açık hali daha düğmelerini almadım ama daha fazla bekletmeye sabredemedim hemen paylaştım
herkese güzel bir gün diliyorum canlarım allaha emanet olun

13 Kas 2011

yonca lif ördüm

iyi akşamlar dostlar
farklı bloglardaki arkadaşlarımda görüp beğendiğim liflerde bende yaptım. nilgün çiçek ve yurdagülde görüp çok beğeniyordum ve hafta sonu başka planlarımın olmasına rağmen oturdum bu lifleri ördüm. örmesi çok zevkli dün gece tv seyrederken bir anda aklıma geldi başladım ve bugün saat 17 itibariyle 3 tane örmüş oldum inanılmaz kolay ve zevkli bir lif açıklamasını hobievimiz formunda görmüştüm. yapmak isteyenler oraya bakabilir.

11 Kas 2011

pepeeeeeee

merhaba canlarım
bir bayramı daha ardımızda bıraktık telaşlı ve soğuk günlerin ardından yeniden evimize döndük. başka yerleri bilmem ama sivas çok soğuktu bayramda ama insan ailesi ile birlikte olunca soğuktan şikayet etmiyor keşke tatilimiz biraz daha uzun olsaydı diye içimizden geçmedi değil. ama kısmet yarıyıl tatiline bir şey kalmadı şurda. ben aslında çok tatil sever biri değilim hatta yaz tatilinde sıkılıyorum bile ama annemden uzak yaşayınca her tatil bana sivasa gitme olanağı sunduğu için kıymetli oluyor. 
lafı uzattıp pepeyi beklettik. pepemizin açıklaması artık herkesçe malum olduğu üzere sevgili yasemin kaleye ait.   daha önce yaptığım pepeyi teyzmin torununa hediye etmiştim kızım ısrarla kendisinede pepe istiyordu. hobievimizde nilgüncüğümün başlattığı etkinlikle şüheda pepesine kavuşmuş oldu.